Protezele dentare sunt concepute pentru a imita functia dintilor. Ele nu ar trebui sa fie considerate ca inlocuitoare pentru acestia. Fiecare om, are forma gurii diferita, alte gingii si alti dinti, deci aplicarea unei proteze dentare este unica si individuala in functie de persoana. Dificultatile legate de protezele dentare mobile sau fixe pot include impedimente la vorbire, probleme la masticatie, nevoia folosirii unor adezivi pentru a fixa proteza. Ca la orice alt produs, totul depinde si de calitatea materialului folosit dar si de modul in care produsul este lucrat si montat.
S-ar putea ca inainte sa va fie montata o proteza dentara mobila sau fixa, sa aveti nevoie de extractii ale unor dinti ramasi. Deci va trebui sa mai asteptati ca gingia sa se vindece si abia apoi se poate continua procesul pentru noile proteze.
O proteza mobila sau fixa este cea pentru pacientii care au pierdut toti dintii naturali. Ea vine in doua parti, cea de sus si cea de jos. Cea de sus se bazeaza pe aspiratie pentru a se fixa si are nevoie de circa patru sedinte pentru a o obtine. Cea de jos, se bazeaza pe gravitatie pentru a sta fixa in acelasi loc.
In general, protezele dentare mobile sau fixe necesita refacere odata la patru ani, odata cu inaintarea in varsta, datorita dezvoltarii continue a osului maxilarului.
Intotdeauna, unii pacienti vor raspunde mai bine la protezele dentare mobile sau fixe, se vor acomoda mai usor, in timp ce altii mai greu. Cu siguranta ca medicul stomatolog va face totul astfel incat sa va simtiti cat mai confortabil si puratrea noilor proteze sa nu fie o problema.