Daca sunteti in cautarea unui zambet orbitor, fatetele dentare Veneers sunt solutia. Fatetele sunt de culoarea dintelui, facute pentru a acoperi dintii naturali si pentru a reda un zambet luminos, frumos.
Cu ajutorul fatetelor dentare se pot corecta o multime de defecte cum ar fi dintii decolorati, curbati sau micile gauri din dinti. Tehnologia dentara face ca fatetele dentare Veneers sa arate din ce in ce mai bine.
Fatetele dentare sunt ca niste cochilii, foarte subtiri, fabricate dintr-un material asemanator dintelui, proiectate tocmai pentru a acoperi suprafata frontala a dintilor. Ele sunt realizate din portelan sau compozit. Majoritatea fatetelor astazi se fac din portelan deoarece acest material rezista mai bine la pete si are calitatea de a reflecta lumina similar cu dintii naturali. Fatetele dentare se plaseaza pe partea din fata a dintilor, ascund imperfectiunile si uneori pot schimba dimensiunea, forma precum si lungimea dintilor.
Pentru aplicarea fatetelor, de obicei vom face mai multe vizite la dentist. La prima vizita, dentistul va discuta si ne va explica daca aceasta procedura cosmetica va functiona pentru noi. La a doua vizita, se va elimina o mica cantitate de smalt pentru a face loc fatetei. De obicei, o jumatate de milimetru este eliminat si poate necesita anestezie locala. Se ia mulaj, ce este trimis la laborator, unde tehnicianul dentar va realiza fatetele. La a treia vizita, dentistul va aplica fatetele dentare cu un material adeziv special.
Daca aveti decalaje intre dinti, fatele dentare sunt o buna alternativa pentru dumneavoastra. Ele pot ascunde de asemenea fisuri sau dinti inegali. In plus, fatetele dentare sunt perfecte pentru dintii ce nu pot fi albiti.
Fatetele nu sunt potrivite pentru dintii care au fost slabiti de carii, fracturi sau umpluturi de mari dimensiuni. In cazul in care aveti dinti lipsa sau acestia sunt slabiti foarte rau, aveti nevoie de coroana dentara.
Persoanele care sufera de bruxism nu sunt de asemenea candidati buni pentru fatete.
Cu o ingrijire adecvata, fatetele dentare pot dura si pana la 10 ani sau mai mult. Pentru a minimiza sansele ca ele sa se sparga, se vor evita rosul unnghiilor, mestecatul creioanelor, gheata sau alte alimenta dure. De altfel, controalele regulate si igiena nu sunt de neglijat.