Implantul per dinte poate fi utlizat de persoanele carora le lipsesc unul sau mai multi dinti. Un implant dentar este chirurgical amplasat intr-o deschidere facuta de catre medicul dentist in osul maxilar. Dupa ce implatul se integreaza in os, actioneaza ca o radacina pentru coroana ce va inlocui dintele lipsa. O coroana este facuta sa arate ca un dinte natural, este atasata la implant si umple spatiul gol lasat de dintele lipsa.
Pentru ca aceasta procedura sa functioneze, trebuie ca osul maxilarului sa fie sanatos si suficient de puternic pentru a sustine si sprijini implantul. Daca nu este suficient os, acesta se poate adauga prin procedura numita augumentare osoasa. In plus, atat dintii naturali ramasi cat si tesuturile adiacente trebuie sa fie in stare buna pentru a putea sustine implantul dentar.
Cum functioneaza ?
Un dinte ce va fi resturat cu ajutorul implantului dentar, se va face prin mai multe etape:
Implantul – confectionat din titan, va fi amplsat in osul maxilar
Bontul – poate fi fabricat din titan, aur sau portelan. Acesta este atasat la implant cu un surub. Pe bont se va atasa coroana.
Restaurarea – partea care arata ca un dinte, este de obicei o coroana, realizata din portelan si aliaj de metal sau din unul din aceste doua materiale. Coroana este fie atasata bontului fie direct la implant. Ea poate fi insurubata sau cimentata pe bont.
Implantul unui singur dinte va functiona si arata ca dintii naturali. Cu toate acestea, pentru unii pacienti, va fi dificil ca implantul dentar sa arate ca si dintii naturali. Chiar si asa, de obicei, rezultatul este unul foarte bun. Cu o igiena dentara riguroasa si cu grija, implanturile pot dura pana la 25 de ani.